Две суперзвезди от НБА получиха контузии и това стресна сериозно отборите им месец преди края на редовния сезон. 

Кевин Дюрант, който вече изигра няколко силни мача за Финикс, трябваше да дебютира в залата на Слънцата, но на загрявката преди мача срещу Оклахома Сити се подхлъзна и нарани левия си глезен. 

Крилото не взе участие в мача, а след него бе с предпазен ботуш, като предстоят тестове за това колко е сериозна травмата. И без него обаче Слънцата се справиха лесно със съперника, след като Девин Букър наниза 44 точки за победата със 132:101, която бе 4-а поред. 

В Далас пък са притеснени за Лука Дончич, който излезе в края на третата четвърт при загубата от Ню Орлиънс със 106:113 заради проблем в лявото бедро. Словенецът разкри, че от известно време изпитва дискомфорт, като в хода на двубоя нещата са се влошили, като той също ще мине изследвания, но вероятно няма да играе известно време. 

Мачът бе важен за Маверикс, така че за първи път от 3 месеца Дончич игра в поредни дни, но вкара само 15 точки и сега ще се надява, че не става дума за нещо сериозно. Пеликанс пък загубиха Брандън Инграм, но Си Джей Маккълъм го спаси с 16 поредни точки в последната четвърт. 

Ето и останалите резултати от деня: Бостън – Портланд 115:93, Уошингтън – Атланта 120:122, Маями – Кливланд 100:104, Денвър – Чикаго 96:117, ЛА Клипърс – Торонто 108:100.