Баскетболният Левски е дисквалифициран от Балканската лига. До санкцията се стигна, след като от организацията уточниха, че не могат да приемат решението на клубовете да пътуват за мачовете без най-добрите си играчи, като по този начин предопределят крайния изход от срещите.

“Няма да се съгласим мачовете в Балканската лига да се решават още преди началото им, тъй като отборите ще играят с 6-7 играчи и без чужденци, защото някои от тях не могат да пътуват в чужбина. Въпросът е критичен и ние от Балканската лига няма да си подадем ръцете да го подкрепим“, се казва в съобщението, пише Тема спорт.

Новината бе обявена от спортния директор Шай Щрикс. Миналата седмица съставът на Димитър Ангелов трябваше да гостува на Башкими и Пея, но не пътува до Косово, позовавайки се на своето участие в турнира за Купата на България.

Така Левски бе наказан с две служебни загуби от по 0:20 и дисквалификация плюс финансови санкции. Отборът е на последно място в класирането с 1 победа и 7 загуби.

Освен Левски е дисквалифициран и тима на Башкими, който няма да довърши сезона. Косоварите също не изпълняват задълженията си.

Кампанията в Балканската лига ще завърши с четири отбора – Берое, израелският Апоел Беер Шева, косовският Пея и черногорският Милениюм.

Снимка: Lap.bg