Александър Везенков и Олимпиакос бързо се върнаха на победния път, като записаха 20-ти успех в гръцкото първенство. „Червено-белите“ надвиха убедително ПАОК у дома със 100:70.

Спортист номер 1 на България за 2022 бе титуляр, като за 21 минути на паркета отново бе MVP на своя отбор. Той бе топ-реализатор с 26 точки (4 тройки) и 81% успеваемост при стрелбата от игра. Националът записа на сметката си още 5 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки и 2 грешки. Олимпиакос приема Кардицас в следващия кръг.

В Испания Паленсия с Константин Костадинов победи Групо Алега Кантабрия с 94:72 като домакин в среща от 25-ия кръг във втора дивизия на испанското първенство по баскетбол за мъже. Успехът дойде като подарък за 20-ия рожден ден на национала.

Той завърши с 5 точки и 5 борби за 16 минути на терена. Тимът на Паленсия заема второ място във временното класиране в дивизията с 21 победи и 4 загуби, а лидер е Морабанк Андора с актив 22-3. В следващия кръг Константин Костадинов и съотборниците му ще гостуват на отбора на Албасете на 31 март.

С Емил Стоилов Менорка победи Молет с 97:78 като гост в среща от 24-ия кръг в регион "Изток" на трета дивизия в испанското баскетболно първенство за мъже. Стоилов бе титуляр и реализира 8 точки и 1 борба за 13 минути на терена. С 15 точки, 5 борби и 4 асистенции за успеха завърши Алекс Тамайо Лесмес.

За отбора на Менорка победата бе четвърта поредна и общо 19-а. Тимът заема второ място във временното класиране в региона, изоставайки с 1 точка от състава на Прат. В следващия кръг Емил Стоилов и съотборниците му ще приемат Уеска на 1 април.