Александър Везенков и Олимпиакос си осигуриха домакинско предимство в плейофите на Евролигата, след  като в 31-ия кръг спечелиха очаквано у дома срещу Асвел с 81:55 и подобриха баланса си до 22-9. 

Българското крило нямаше толкова добър ден, като завърши с 9 точки, 4 борби и 3 асистенции, но и само с КПД от 9, тъй като стрелбата му бе 4 от 11. Това обаче не бе фатално, защото като цяло домакините нямаха проблеми. 

Везенков не започна добре и вкара само една от първите си 5 стрелби в първата четвърт, но въпреки това отборът му водеше с 22:13 след 10 минути. Добре се включиха Тарик Блек и Шакил Маккисик, които започнаха в стартовите 5 за домакините на местата на Мустафа Фал и Айзея Кенън. 

Във втората част двубоят вървеше равностойно и нискорезултатно, като на почивката домакините водеха с 37:29. След нея обаче разликата в класите си каза думата, а и това, че гостите бяха само с 9 играчи в Атина, също оказа влияние. 

Предимството на домакините се вдигна и за разлика от други мачове те не допуснаха срив и след 44:26 през второто полувреме спокойно затвориха мача. Томас Уолкъп и Шакил Маккисик бяха най-резултатни за победителите с по 11 точки. 

В друг мач обаче Реал Мадрид подчини Фенербахче с 90:75 и също е с показатели от 22-9, така че Кралския клуб също продължава борбата за №1 след редовния сезон, до чийто край има 3 кръга. В петък Олимпиакос играе с Панатинайкос в гръцката класика, а Реал гостува на Партизан.