Въпреки някои лоши резултати напоследък и усещането за колебание, баскетболистите на Бостън демонстрираха, че не трябва да бъдат забравяни, след  като отнесоха лидера в Лигата Милуоки Бъкс със 140:99 и то като гости. 

Така интригата за първото място в конференцията остана, като Келтите се подобриха до 53-24, а Елените са с 55-22 и все още са големите фаворити да завършат на върха. 

„Нашата цел е да завършим силно сезона, така че ще видим какво ще стане“ заяви Джейлън Браун, който наниза 30 точки. Джейсън Тейтъм вкара 40, като Бостън стреля 56% от игра, за да нанесе втората най-тежка домакинска загуба в историята на Милуоки. 

„Когато си отпуснат и не си концентриран, ще ти сритат задника. Трябва обаче да покажем повече борбеност и гордост“ недоволен бе Янис Антетокумпо, чийто тим все пак игра в поредни дни, което може да послужи донякъде за оправдание. 

Бостън реши всичко още до почивката, като след 41:21 във втората четвърт дръпна със 75:47 на полувремето. Гостите вкараха 22 тройки от 42 опита, което също подпомогна сериозно разгрома. 

В другия мач от деня Ню Орлиънс срази Денвър като гост със 107:88, за да спечели за 6-и път в 7 мача и да подобри баланса си до 39-38. Никола Йокич пропусна мача за Нъгетс заради лека травма, което естествено помогна на Пеликаните.