Центърът на Минесота Тимбъруулвс Руди Гобер очаквано бе наказан от организацията с един мач, а вероятно и здраво глобен, заради инцидента по време на мача срещу Ню Орлиънс. 

Тогава при прекъсване във втората четвърт той се скара със съотборника си Кайл Андерсън, след което дори го удари и двамата едва не се сбиха още по-сериозно. Впоследствие бе изгонен от залата, а след това последва очакваното наказание. 

Гобер ще пропусне важния мач срещу ЛА Лейкърс от плей-ин турнира утре рано сутринта. Победа ще прати Вълците в плейофите, а ако загубят ще имат още един шанс, като ще приемат победилия измежду Пеликанс и Оклахома Сити в битка за последната позиция в елиминациите. 

Гобер се извини публично за действията си, като двамата с Андерсън са се помирили, но все пак  провинението е много сериозно, така че той ще бъде наказан подобаващо. Ръководството е останало недоволно и от Андерсън, който е провокирал скарването с обиди към съотборника си. 

Другите липси в отбора са на контузените Джейдън Макдениълс и Наз Рийд, което определено увеличава шансовете на Езерняците в мача. Победителят от него ще се изправи срещу Мемфис в плейофите.