Баскетболистите на ЛА Лейкърс  стигнаха до плейофите на НБА, след като в здрав и много оспорван мач, надвиха Минесота със 108:102 след продължение. Така Езерняците си осигуриха сблъсък с Мемфис, а Вълците ще имат възможност  за поправка, като чакат победителя от мача Ню Орлиънс – Оклахома Сити. 

Езерняците бяха догонващи през повечето време, в един момент и с 15 точки, преди в последната четвърт да затегнат защитата и да допуснат едва 7 точки в последните 11 минути от нея. Денис Шрьодер наниза тройка 1,4 секунди преди края и отборът му поведе с 3, след което Антъни Дейвис направи поредната си глупост и фаулира Майк Конли при опит отдалеч, за да може гардът да възстанови равенството с 3 точни опита от линията. 

В крайна сметка случилото се не се оказа фатално и домакините стигнаха до успеха. Дейвис завърши с 24 точки и 15 борби, ЛеБрон Джеймс се отчете с 30 и 10 овладени топки, а неочакваният герой бе Шрьодер, вкарал 21 точки. 

На Изток се получи изненада, след като Атланта спечели като гост срещу Маями със 116:105 и ще играе с Бостън. Горещите ще имат шанс за поправка срещу победителя между Торонто и Чикаго. 

Ястребите напълно заслужаваха да спечелят, след като дръпнаха с 24 точки във  втората четвърт. Техните резерви вкараха 53 точки, а тимът имаше предимство в борбите от 63-39, като Клинт Капела овладя 21. 

Все пак отборът трябваше да мине и през критични моменти, тъй като разликата падна до 5 точки в третата част и до 6 в последната, но борбите в нападение бяха решаващи. Трей Йънг завърши с 25 точки, а ДеЖонте Мъри добави 18 за победителите. Кайл Лаури изигра най-резултатния мач в  карирата си за Маями и се отчете с 33 точки, но това не бе достатъчно.