Чикаго и Оклахома Сити поднесоха изненадите в плей-ин турнира на НБА, печелейки като гости своите мачове и запазвайки шансове за плейофите. 

Биковете победиха Торонто със 109:105, след като наваксаха 19 точки пасив от третата четвърт, а Зак Лавин се отчете с фантастичите 39 точки. 

Канадците определено помогнаха за обрата, след като успяха да изпуснат 18 от 36 наказателни удара и така сезонът им приключи. Това може да е последният мач за техния треньор Ник Нърс, който намекна за напускане, а Чикаго ще гостува на Маями за последното 8-о място на Изток и сблъсък с Милуоки. 

В същото време на Запад Тъндър шокира Ню Орлиънс и след 123:118 си осигури гостуване на Минесота, като победителят от този мач ще играе с Денвър. 

Шей Гилджъс-Аликзандър завърши с 32 точки, а Джош Гиди добави 31, 9 борби и 10 асистенции за победителите, които бяха сериозен аутсайдер в сблъсъка. Гилджъс-Аликзандър вкара ключов кош 29 секунди преди края, а след пропуск на Брандън Инграм на другия край, ОКС затвори мача от наказателната линия.