Фаворитите Бостън и Филаделфия започнаха с категорични победи в плейофие на НБА, за да поведат с 1-0 в своите серии. Те ще бъдат домакини и в следващите мачове. 

Келтите спечелиха срещу Атланта със 112:99 след 29 точки и 12 борби от Джейлън Браун, 25 точки от Джейсън Тейтъм и 24 от Дерик Уайт. Детелините решиха всичко още до почивката, след като се откъснаха от средата на първата четвърт и поведоха със 74:44 след първите 2 части, вкарвайки 9 от 16 стрелби отдалеч и общо 60% от опитите си през първото полувреме. 

След паузата домакините се поотпуснаха и предимството им бе намалено на два пъти до 12, но до обрат нямаше как да се стигне. Ястребите вкараха едва 5 тройки в мача, стреляха под 40% и нямаше как да се надяват на успех. 

В същото време Филаделфия нямаше особени проблеми и също взе предимство срещу Бруклин след 121:101. Сиксърс нанизаха 21 тройки, за да поставят клубен рекорд по точни изстрели отдалеч в плейофите и да спечелят лесно. 

Джоел Ембийд завърши с 26 точки, Джеймс Хардън добави 23 и 13 асистенции, а Тобаяс Харис се отчете с 21 точки за победителите, които още от началото започнаха с точните изстрели от дистанция, като в първите минути на последната част окончателно се откъснаха и затвориха мача.