Неочаквани герои помогнаха на ЛА Лейкърс да победи Мемфис като гост със 128:112 и да отмъкне домакинското предимство на Гризлис. 

Мачът бе доста оспорван, отколкото показва резултатът, а ключовите фигури за победителите се оказаха Руи Хачимура, който наниза 29 точки и Остин Рийвс, вкарал 23. 

Eзерняците започнаха силно, като взеха предимство в борбата под коша. Антъни Дейвис доминираше и гостите поведоха с 30:20, но серия от 7 поредни точки на Гризлис им помогна да стопят пасива до 27:32 след първите 12 минути. 

Динамиката се запази и през втората част, в която обаче домакините се окопитиха и стопиха пасива си, като дори поведоха. Джарън Джаксън бе солиден с 19 точки още до почивката. Малко преди паузата в Лейкърс изтръпнаха, след като Антъни Дейвис напусна с проблем в рамото, а Мемфис водеше с 65:59. 

По време на прекъсването стана ясно, че Дейвис ще играе, което бе отлична новина за калифорнийци. След това гостите наваксаха пасива си, който в началото на третия период стана 8 точки и изравниха при 83:83. Руи Хачимура се разигра и след негова тройка Езерняците дръпнаха с 91:85. Японецът определено избухна, а Лейкърс водеше с 96:90 преди последния период.  

Той обаче започна със серия от 11:2 за Гризлис и ситуацията се промени. Eзерняците обаче успяха да си върнат предимството и дръпнаха със 108:101. Малко преди това пък Джа Морент падна лошо и обърна китката си при една атака срещу Антъни Дейвис, като трябваше да напусне игра и не се върна до края. 

Джарън Джаксън наниза 5 поредни точки за домакините, след като Хачимура и Брукс размениха тройки. Остин Рийвс обаче след това излезе на сцената и със 7 поредни точки даде аванс на отбора си от 120:112, с което реши мача. 

ЛеБрон Джеймс се отчете с 21 точки и 11 борби, а Антъни Дейвис добави 22, 12 овладени топки и 7 чадъра. Джарън Джаксън вкара 31 точки за домакините, които треперят за състоянието на лидера си Джа Морент.