Баскетболистите на Сакраменто поставиха шампионите от Голдън Стейт в още по-трудна позиция, след като дръпнаха с 2-0 в серията, печелейки и второто си домакинство, сега със 114:106. Сега предстоят два мача в Сан Франциско. 

ДеАрън Фокс и Домантас Сабонис вкараха по 24 точки за победителите, като отново всичко се реши в последните минути. Преди това в последната четвърт Дреймонд Грийн от Уориърс отново затвърди репутацията си на мръсен играч, след като стъпи върху гърдите на Сабонис, което определено изглеждаше умишлено и бе изгонен. 

Литовецът бе паднал на земята, когато съперникът му го настъпи. Потърпевшият остана на земята известно време, а макар и да довърши мача ще мине тестове, за да се види дали няма увреждане на ребрата и белите дробове. Грийн пък най-невъзмутимо обясни след двубоя, че просто е нямало къде да стъпи. 

Шампионите изостанаха с 13 точки в третата част, но след това изравниха при 95:95 в  средата на последната. Кралете отговориха с 6 поредни точки, но отново бяха настигнати при 102:101. Сабонис обаче вкара 2 точки, а след пропуск на Къри от далеч, Фокс наниза тройка 2:17 преди края, което се оказа и решаващо. 

В същото време на Изток Филаделфия също поведе с 2-0 на Бруклин, но след доста по-труден успех, сега с 96:84. Тайрис Макси наниза 33 точки за победителите, които преобърнаха нещата във второто полувреме, спечелено с 52:35 и то след  като треньорът Док Ривърс избухна в началото на третата четвърт. „Той просто започна да ни псува“ обясни Джеймс Хардън случилото около минута след подновяването на играта, когато наставникът поиска прекъсване.