Проблемите за Голдън Стейт се увеличиха, след като НБА наказа Дреймонд Грийн за един мач от плейофите заради инцидента с Домантас Сабонис от Сакраменто. 

Шампионите губят с 0-2 в серията преди двете си домакинства в Сан Франциско, като за първото ще бъдат и без една от най-важните си фигури. 

Както е известно Грийн стъпи върху гърдите на литовеца след съприкосновение между двамата, като повторенията показаха, че играчът на Уориърс вкарва допълнителна сила. 

Логично последва наказание и заради богатата му история, изпълнена с подобни инциденти. Дреймонд има 27 технически и 6 груби нарушения в кариерата си в плейофите. Той на два пъти получи наказание от по един мач заради ритник с слабивите на съперник, като единият случай бе във финалите през 2016-а срещу ЛеБрон Джеймс, когато отборът му загуби титлата, въпреки че водеше с 3-1. 

Участието на Сабонис в следващия мач също не е сигурно, тъй като той е с натъртване в областта на гърдите. Вярно е, че литовецът хвана крака на съперника си при случилото се, но също така е вярно и че посягането на Грийн бе с повече от необходимата сила, така че санкцията изглежда заслужена.