Филаделфия стана първия тим, продължил във 2-ия кръг на плейофите на НБА, но в тима са сериозно притеснени за лидера си Джоел Ембийд, който е с контузия в дясното коляно. 

Центърът пропусна победата над Бруклин с 96:88, с която серията бе затворена с 4-0 и според треньора Док Ривърс шансовете на камерунеца да бъде на линия за началото на двубоя срещу Бостън или Атланта на този етап са само 50%. 

Тобаяс Харис поведе Сиксърс с 25 точки и 12 борби, Джеймс Хардън добави 17 и 11 асистенции, а гостите преобърнаха нещата през второто полувреме, спечелено с 56:40. Домакините отново имаха трудности в нападение, като в серията само в първия мач стигнаха границата от 100 точки и логично отстъпиха безславно. 

В друг мач Финикс отново надигра ЛА Клипърс като гост, този път със 112:100 и може да затвори серията в следващия мач у дома, след като води с 3-1. Кауай Ленърд отново не игра за калифорнийци и това се оказа решаващо, въпреки че Ръсел Уестбрук наниза 37 точки. 

Домакините се бореха здраво, играха силно в защита, но в нападение нямаше какво да противопоставят на Кевин Дюрант и Девин Букър, вкарали съответно 31 и 30 точки. Крис Пол също се разигра с 19 точки и 9 асистенции, като наниза важни стрелби, сред които тройка и кош от невъзможна позиция за 109:96, с което подпечата успеха.