ЛА Лейкърс поведе с 2-1 победи срещу Мемфис в плейофите на НБА, въпреки че Джа Морент наниза 45 точки при завръщането си в игра. 

Езерняците спечелиха със 111:101, след като дръпнаха с 35:9 след първата четвърт и това се оказа решаващо, тъй като впоследствие разликата падна чак в края, когато обаче всичко бе ясно. 

Антъни Дейвис поведе домакините с 31 точки и 17 борби, а ЛеБрон Джеймс добави 25, след като Дилън Брукс бе изгонен заради удар срещу Краля в слабините в началото на третата четвърт. 

„Няма нужда да се доказвам на никого. През кариерата си съм минал през много подобни сблъсъци и винаги ми е било лесно. В крайна сметка искахме да играем добре, направихме го, спечелихме и сега целта е да направим същото и в следващия мач“ заяви Краля. 

Морент вкара 22 поредни точки в един момент за отбора си, който обаче след като изостана с 29 точки в средата на втората част, успя да стопи пасива до 9 минута и половина преди края, но обратът естествено не бе възможен. 

В друг мач Маями срази Милуоки със 121:99, след като Янис Антетокумпо отново не игра за Елените. Джими Бътлър наниза 30 точки за Горещите, които обаче загубиха и Виктор Оладипо с потенциално тежка контузия в лявото коляно и това развали радостта им от победата. Бътлър също завърши с мускулен проблем.