Шампионите на НБА от Голдън Стейт оцеляха в истински трилър, за да изравнят срещу Сакраменто на 2-2 в серията, печелейки със 126:125 ключовия мач №4 у дома. Сблъсъкът премина през страхотна битка и обрати, като в крайна сметка домакините оцеляха. 

За разлика от предишния мач гостите стояха добре в нападение и на няколко пъти във втората четвърт водеха с 9 точки, но на почивката се оттеглиха с предимство от само 4. Последва силна трета част за Уориърс и след 37:23 в нея разликата се вдигна до 10 на старта на последната част. 

Кралете обаче вкараха първите 7 точки в периода и се върнаха в мача. След това Голдън Стейт пак взе предимство и водеше с 5 в последната минута, когато обаче Стеф Къри сбърка и взе прекъсване, след като отбора му нямаше такова. Това означаваше техническо нарушение и загуба на притежание, от което гостите се възползваха и ДеАрън Фокс  наниза тройка за 125:126. Къри пропусна на другия край и Кралете получиха 10 секунди и шанс да вземат мача. 

Фокс, който отново вкара 38 точки, обаче се позабави, пазен отлично от Къри, трябваше да отклони към Харисън Барнс, който стреля със сирената, но пропусна и така Уориърс спечелиха. Къри вкара 32 точки, от които 5 тройки, Клей Томпсън добави 26, а Джордън Пуул 22. Дреймонд Грийн се завърна с 12 точки, 10 борби, 7 асистенции и серия ключови защити, за да подпомогне успеха. Мач №5 е в Сакраменто в четвъртък сутринта българско време. 

Иначе на Изток Ню Йорк дръпна с 3-1 срещу Кливланд след 102:93. Кавалиърс ще бъдат домакини в мач №5, който трябва да спечелят задължително. За Никс Джейлън Брънсън с 29 и Ар Джей Барет с 26 точки бяха ключовите фигури. 

Домакините поведоха с 15 точки във втората четвърт, като играеха вдъхновено, макар че стрелбата им от тройката не вървеше. Играчите на Кливланд натрупаха нарушения, Дариъс Гарлънд бе само с 2 до почивката, Донован Мичъл бе с 9, но разликата падна до 9 на почивката. 

В началото на третата четвърт обаче Дариъс Гарлънд поведе гостите, които вкараха 7 поредни стрелби и изравниха при 59:59. Гардът бе с 8 точки и 4 асистенции, а гостите поведоха. След това двуоят продължи точка за точка, като преди последната четвърт домакините все пак водеха със 73:71.    

В нея Джейлън Брънсън вкара важни стрелби за аванс от 7, а след успешен пробив на Джош Харт авансът стана 90:81 5 минути и 21 секунди преди края. По това време Мичъл бе 4 от 17 за гостите, а домакините играеха без направилия слаб мач Джулиъс Рандъл, който за 27 минути вкара 7 точки. Джош Харт реализира с обръщане за 94:85, а Брънсън подпечата успеха с тройка за 97:87 106 секунди преди края.