Финалистът от миналия сезон в НБА Бостън Селтик докосва втория кръг на плейофите, след като надви Атланта със 129:121 и дръпна с 3-1 в серията. Келтите могат да приключат нещата у дома в следващия мач. 

Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун нанизаха 31 точки за победителите, като Браун започна с 1 от 7 от игра, но след като свали предпазната маска, която носи през последните 2 месеца, реализира 11 от 15-те си стрелби. 

„Може би всичко е в главата ми, но просто се нуждаех от различен поглед към нещата“ заяви Джейлън, чийто тим водеше почти през цялото време, а двамата с Тейтъм вкараха последните 16 точки за Селтикс. 

Атланта имаше своите моменти, но класата на съперника се оказа твърде сериозна, след като Детелините реализираха поти 52% успеваемост при стрелбата, като бяха 16 от 40 от тройката. Домакиинте имаха цели 9 стрелби повече, но вкараха  3 по-малко от опонента. Трей Йънг все пак се отчете с 35 точки и 15 асистенции. 

В същото време на Запад Минесота оцеля срещу Денвър след 114:108  след продължение. Нъгетс обаче водят с 3-1 и ще бъдат домакини в следващия двубой. 

Антъни Едуардс поведе Вълците с 34 точки, като вкара и ключовата тройка 11 секунди преди края, след която направи разликата 112:108. Никола Йокич наниза 43 за Денвър, но като цяло нападението на лидера в конференцията не вървеше добре и макар че гостите вкараха последните 12 точки, за да стигнат до продължение, не успяха да приключат нещата.