Плейофите в Евролигата започнаха с изненадващи победи за гостите, които отмъкнаха домакинското предимство от съперниците си. Играе се до 3 победи от 5 мача. 

Сензацията бе в Мадрид, където Партизан спечели с 89:87 и така шокира могъщия Реал, който е считан за основен претендент за титлата. 

Кевин Пънтър се превърна в герой за отбора на Желко Обрадович, след като вкара победната тройка в последната секунда. Преди това Габриел Дек бе дал предимство на домакините след кош и наказателен удар. Реал водеше със 77:70 в средата на последния период, но не успя да затвори мача. 

В същото време Макаби бе доста по-категоричен срещу Монако и спечели със 79-67 пред много сериозна своя агитка. Домакините вкараха едва 3 тройки от 25 опита отдалеч, а Уейд Болдуин поведе победителите с 20 точки, 6 борби и 6 асистенции. Израелския тим и Партизан ще гостуват отново на съперниците си в четвъртък, а следващата седмица ще бъдат домакини на два пъти. 

Тази вечер от 21:45 Александър Везенков и Олимпиакос ще изиграят първия си мач от серията срещу Фенербахче, в която са сериозни фаворити. В другия двубой Барселона ще приеме Жалгирис.