С масов бой и прекратяване преди края завърши втория мач от плейофите в баскетболната Евролига между Реал Мадрид и Партизан. 

В „Уизинк Сентър” се случи нещо наистина невиждано, което трябва да донесе някои доста сериозни наказания, както на отделни баскетболисти, така вероятно и на клубовете им. 

Гостите от Белград водеха с 95:80 и бяха на път към втората си победа в испанската столица, която да ги направи абсолютни фаворити за място във финалната четворка, когато 100 секунди преди края Серхио Юл от домакините направи грубо нарушение срещу Кевин Пънтър от гостите. 

Играчът на Партизан тръгна заплашително към ветерана с вдигнат юмрук и двамата се посбутаха, но искрата вече бе запалена. Техни съотборници налетяха към тях, след което стана масово меле, при което започнаха да летят юмруци и ритници. 

Гершон Ябуселе от Реал направи хвърляне от борбата на Данте Ексъм от Партизан, като австралиецът получи и контузия в глезена. Настана огромен хаос, като почти всички играчи от пейките на двата отбора участваха. 

След като страстите се поуспокоиха реферите прегледаха ситуациите на няколко пъти, но се оказа, че дисквалифицираните са твърде много и отборите не могат да завършат мача, който бе прекратен при този резултат. 

В крайна сметка резултатът 95:80 бе записан като краен, но тепърва предстои ръководството на турнира да вземе решения какви наказания да наложи, като вероятно някои от тях ще бъдат доста сурови. 

На този етап Партизан води с 2-0 и се нуждае от още една победа, за да стигне до финалната четворка, като тимът на Желко Обрадович ще бъде домакин в предстоящите два мача в Белград. 

В другата серия Монако изравни на 1-1 срещу Макаби Тел Авив след 86:74 и 33 точки на Джордън Лойд. Изралският тим обаче ще бъде домакин в следващите 2 срещи другата седмица.