От Евролигата излязоха с официално съобщение след масовото сбиване между играчите на Реал Мадрид и Партизан снощи, като потвърдиха победата на сръбския тим. 

Както е известно мачът бе прекъснат 100 секунди преди края при 95:80 за гостите, а заради участието на почти всички играчи и напускането им на пейките, дисквалификациите бяха толкова много, че двубоят нямаше как да завърши. За най-провинилите се ще има допълнителни наказания. 

„Поради липсата на минималния брой играчи, които могат да завършат един мач, двубоят се счита официално за завърши при резултат 95:80 за Партизан, който води с 2-0 победи в серията. Независима Дисциплинарна комисия ще вземе решения относно инцидентите според правилата до 24 часа. Ние напълно осъждаме тези събития и сме категорични, че те не представят ценностите и достойнствата, които Лигата, клубовете и баскетболът като цяло, изповядват“ се казва в официалното съобщение. 

В същото време гардът на Реал Мадрид Серхио Юл се извини, след като именно той „подпали пожара“ с ненужно грубо нарушение, когато мачът вече бе решен. 

„Това, което се случи снощи, никога не трябва да става на баскетболната площадка. Поемам своята отговорност за извършването на грубото нарушение, след което последва голямото бедствие. Поднасям извиненията си на всички баскетболни фенове“ написа Юл в Туитър.