Независимата дисциплинарна комисия към Евролигата обяви наказанията след масовия бой между Реал Мадрид и Партизан в четвъртък. 

Тогава се стигна до грозни сцени и мачът не завърши след дисквалификация на почти всички играчи от двата отбора. Последваха извинения от Серхио Юле и Гершон Ябуселе, но и наказания за най-провинилите се. 

Като за начало двата клуба  са санкционирани с глоби от по 50 000 евро, заради неспособността си да направят така, че мачът да завърши нормално. 

Гершон Ябуселе от Реал Мадрид, който направи хватка от борбата на Данте Ексъм и контузи глезена на австралиеца, е със спрени права за 5 мача. Съотборникът му Габриел Дек, който също бе доста деен в мелето, отнася един двубой. 

Кевин Пънтър от Партизан е санкциониран за 2 срещи, след като раздаваше юмруци срещу Джанан Муса, а Матиа Лесор отнася един мач заради по-активните си действия. 

Интересно е, че няма санкция за Серхио Юл, от когото до голяма степен започна всичко. Гардът направи ненужно глубо нарушение срещу Пънтър, който тръгна заплашително към него и оттам нататък ситуацията просто излезе от контрол.