Александър Везенков направи каквото можа, но Олимпиакос загуби от Фенербахче със 78:82 в мач №2 от плейофите в Евролигата. При 1-1 в серията предстоят два мача в Истанбул, които ще бъдат страшно интересни. 

Везенков завърши с 18 точки, като бе 3 от 7 от игра и 11 от 11 от наказателната линия. Той добави 7 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки и имаше КПД от 27, но това не бе достатъчно. Костас Слукас също вкара 18, но домакините се провалиха в последната част. 

След първата четвърт изглеждаше, че победата ще бъде лесна за тях, след като водеха с 24-10 и доминираха напълно. Фенерите обаче затегнаха защитата си във втората част и се върнаха в мача след 24:13, така че двубоят определено стана интересен. 

В третия период турският тим стопи пасива си няколко пъти на 2 точки, но Олимпиакос всеки път отговаряше, включително и с невъзможна тройка на Везенков от около 9 метра за 56:51 в края на тази част. 

Драмата в последните 10 минути бе пълна. Фенерите започнаха със серия от 12:2 и поведоха с 5, но Олимпиакос отговори с 9 поредни точки и си върна контрола. Слукас и Найджъл Хейс вкараха важни стрелби за своите отбори преди при 76:77 Шакил Маккисик да пропусне два наказателни за домакините минута преди края. 

Последваха 2 пропуснати стрелби на Гудурич и Мотли за турския тим, но 2 борби в нападение им запазиха предимството. Гудурич вкара един опит от линията, а след това Везенков пропусна отдалеч и на бърза атака Тайлър Дорси направи разликата 4. Последва кош на Слукас, но Гудурич не сбърка на два пъти от линията и победата бе за Фенербахче. 

За разлика от първия мач, в който вкара 16 тройки, този път Олимпиакос реализира само 7. Гостите взеха 15 борби в нападение, допуснаха само 7 грешки срещу 14 за гръцкия тим и имаха 17 стрелби повече, което в крайна сметка им донесе успеха. 

В друг мач Барселона дръпна с 2-0 срещу Жалгирис след 89:81 и е единственият тим, който защити домакинското си предимство. В другите серии Реал – Партизан – 0-2 и Монако – Макаби – 1-1.