Стеф Къри бе твърдо решен да удължи сезона на Голдън Стейт. Това означаваше само едно – неприятности за Сакраменто. 

Звездата избухна с рекордните в кариерата си за плейофите 50 точки, а Уориърс сразиха Кралете със 120:100 като гости, за да спечелят серията с 4-3 победи и да си осигурят сблъсък с ЛА Лейкърс в следващия етап на плейофите в НБА. 

Къри бе под пара още от началото, като вкара 20 точки да почивката, а след нея набра още повече скорост, за да постигне едно наистина легендарно представяне. Досега най-доброто му постижение бе 47 точки от финала срещу Торонто през 2019-а. 

Стеф реалиизра 20 от 38 стрелби от игра, като бе 7 от 18 от тройката. Андрю Уигинс добави 17, а Клей Томпсън 16 точки при едва 4 от 19 от игра, но Къри бе просто феноменален. 

Първото полувреме бе равностойно с честа смяна на водачеството и серия изравнявания. Сакраменто водеше с 2  точки на почивката, но в третата част Уориърс затегнаха защитата си и се откъснаха с 12 при 78:66. 

Домакините стопиха пасива си до 6 точки, когато секунди преди края на периода Клей Томпсън наниза тройка, а освен това бе и фаулиран и даде преднина на отбора си от 91:81.  

След това шампионите вкараха първите 4 точки в последния период, в който Кралете останаха без точка повече от 3 минути и половина. След това разликата се вдигна до 104:83 и всичко бе ясно. Сакраменто се опита, но опита и класата на съперника бе твърде голяма. И все пак сезонът за Кралете бе наистина отличен. 
  
В същото време Маями започна с победа срещу Ню Йорк и отмъкна домакинското предимство след 108:101 в „Медисън Скуеър Гардън”.  
 
Джулиъс Рандъл пропусна мача за домакините, които дръпнаха с 32:21 след първата част, но се сринаха в третата, която загубиха с 20:31. След това силна защита им помогна да спечелят важния успех.  
 
Джими Бътлър завърши с 25 точки за Горещите, но обърна глезена си в последната четвърт и доигра мача накуцвайки. Гейб Винсънт наниза 20 за победителите, а Кайл Лаури добави 18 и 4 чадъра.  
 
Ар Джей Барет с 24 и Джейлън Брънсън с 23 водеха Никс, а и стрелбата отдалеч предаде домакините, които реализираха едва 7 тройки от 34 стрелби за едва 20%. Гостите все пак вкараха 13 тройки, но ще треперят за състоянието на Джими Бътлър.