Джеймс Хардън върна времето назад и наниза 45 точки, а Филаделфия шокира Бостън и взе победа на старта на полуфиналите на Изток в НБА, въпреки че игра без Джоел Ембийд, който е с разтежение в дясното коляно. 

Сиксърс спечелиха със 119:115, като отмъкнаха домакинското предимство на Детелините. Мач №2 отново ще бъде в залата на Селтикс, където Бостън обаче вече има 2 загуби от общо 4 мача н в плейофите. 

Надвкарването бе сериозно през първата четвърт, като Бостън започна периода с 14 от 15 и го завърши със 17 от 20, за да води обаче само с 38:31. 

Джеймс Хардън държеше Филаделфия близо в тези минути. Във втората четвърт разликата стана двуцифрена, след като Джейсън Тейтъм наниза 20 точки в периода за домакините, които поведоха с 62:50, но Сиксърс отговориха с 10 поред и губеха само с 63:66 след първото полувреме, въпреки че домакините стреляха почти 72% от игра. 

След почивката темпото спадна, но мачът остана оспорван. Тейтъм се загуби в последния период за домакините, но Маркъс Смарт излезе на сцената с 10 точки в него и Келтите дръпнаха със 111:107 3 минути преди края. 

След няколко пропуски от едната и от другата страна, Тайрис Макси се отчете с кош и нарушение, за да намали разликата само на една. Две борби в нападение помогнаха на Ал Хорфърд да направи 113:110, но Пол Рийд вкара на два пъти по-малко от минута преди края. 

При последвалата си атака домакините се забавиха, като Малкълм Брогдън в края на нападението вместо да стреля, подаде, но към Тайрис Макси, който реализира сам срещу коша. Тейтъм веднага отговори с два наказателни за 115:114, но Хардън наниза тройка от върха 8 секунди преди края. Последва грешка на домакините и изпусната топка от Тейтъм, който фаулира Рийд и той подпечата успеха на Сиксърс. 

Тайрис Макси добави 26 точки за победителите, а Тобаяс Харис се отчете с 18. Тейтъм завърши с 39 за Селтикс, а Джейлън Браун с 23, но Бостън отново не успя да затвори мача.