Басктеболистите на Реал Мадрид оцеляха в ада на Белград и след 82:80 срещу домакините от Партизан намалиха изоставането си в плейофите на Евролигата на 1-2 победи. Мач №4 ще бъде отново в сръбската столица в четвъртък. 

Центърът Валтер Таварес се завърна за Кралския клуб след контузия и направи разликата с 26 точки, 11 борби и КПД от 41, като доминираше в подкошието, при наказанието на Матиа Лесор за домакините. Както е известно двата тима заформиха здрав бой миналия четвъртък и сега сблъсъкът се очакваше с огромен интерес, като определено не разочарова. 

Найджъл Уилямс-Год добави 22 точки, като вкара ключовата тройка за 80:77 25 секунди преди края. Джеймс Нънали пропусна отдалеч и Марио Хезоня вкара два наказателни, за да направи разликата 5 точки. Зак Лидей все пак вкара тройка за домакините 3 секунди преди края, а Реал почни сбърка при вкарването на топката в игра, но все пак гостите оцеляха.  

20 000 души в „Щарк Арена” създадоха фантастична атмосфера, като за радост този път инциденти нямаше, въпреки че гостите бяха непрекъснато освирквани, а и самите те гледаха да не изразяват бурно радостта си. 

В Партизан има защо да съжаляват, тъй като в началото поведоха с 12:0, а след това на няколко пъти вдигаха предимството си до 15 точки, но класата на Реал вес пак си каза дума и испанският тим измъкна победата. 

В друг мач Монако дръпна с 2-1 срещу Макаби след 83:78 в Тел Авив, а Олимпиакос ще гостува на Фенербахче в сряда вечерта при 1-1 в серията.