Александър Везенков и Олимпиакос измъкна невероятно драматична победа над Фенербахче в Истанбул, за да поведат с 2-1 победи в плейофите на Евролигата.  
 
Костас Слукас вкара изумителна тройка със сирената, за да донесе победата със 72:71 в мач, преминал през серия обрати. Следващият четвърти мач пак е в Турция, но домакинското предимство отново е за гръцкия тим.  
 
Двата тима си размениха по една четвърт в началото, като домакините имаха предимство в първата и поведоха след 21:15, но Олимпиакос отговори с 23:14 във втората и водеше с 3 точки на почивката.  
 
След нея Фенербахче взе контрола след 16:7 в третия период, като разликата достигна до 60:51 в последната част. Тогава обаче последнаха 13 поредни точки за гостите, които поведоха с 4. Везенков вкара последните 5 точки от поредицата, след като като цяло нямаше ден.  
 
Домакините обаче се окопитиха и дръпнаха с 69:66, но Везенков изравни с още един труден изстрел точно минута до сирената. След това настъпи драмата. Гостите взеха борбата след пропуск на Тайлър Дорси, но Томас Уолкъп подаде в ръцете на Дайшон Пиер от домакините. Марко Гудурич изигра майсторски положението, за да реализира дълги 2 точки 3,8  секунди преди края.  
 
Гостите имаха последна възможност и се възползваха. Слукас получи вдясно, рязко смени посоката наляво и успя да стреля от добра позиция, за да наниже победната тройка и да смълчи феновете на домакините. Той завърши с 25 точки и записа КПД от 34, докато Везенков вкара 17, но бе едва 6 от 14 от игра.