Джоел Ембийд се завърна в игра, но Бостън срази Филаделфия със 121:87, за да изравни резултата на 1-1 победи в плейофите на НБА. 

Най-полезният играч на редовния сезон се възстановяваше от проблем в коляното през последните 2 седмици, като завърши с 15 точки и 5 чадъра за 27 минути.  

Eмбийд бе по-внимателен в действията си, но все пак още до почивката записа 13 точки и 5 чадъра. Филаделфия не стреляше добре, като гостите имаха едва 1 тройка до почивката от 13 опита и изоставаха с 8 при 49:57. Джейлън Браун водеше Бостън в тези минути с 16 точки, след като Джейсън Тейтъм не бе в ритъм, а натрупа и 3 нарушения, които го ограничаха до 13 минути преди почивката. 

Интригата приключи в третата част, когато домакините се развихриха и със серия точни стрелби от дистанция вдигнаха сериозно разликата, печелейки периода с 35:16. След това мачът се доиграваше. 

Победителите вкараха 20 тройки от цели 51 стрелби от дистанция и компенсираха проблемите на Джейсън Тейтъм, останал само със 7 точки. Джейлън Браун вкара 25, а Малкълм Брогдън добави 23. Сега серията се мести за две срещи във Филаделфия.