Алекандър Везенков очаквано бе на Седмото небе, след като Олимпиакос измъкна победа над Фенербахче със 72:71, за да поведе с 2-1 в плейофите на Евролигата. 

Костас Слукас вкара знаменита тройка със сирената, но за българина този успешен изстрел изобщо не е изненадващ. 

„Някой може да каже, че това е късметлийски изстрел, но аз виждам Костас как тренира този опит всеки ден. В предишния мач загубихме в края, сега обаче успяхме да спечелим и сме много щастливи” заяви Везенков. 

„Атмосферата в залата беше прекрасна, но сега се нуждаем от още една победа, която ще бъде най-трудната за постигане. Фенербахче ще опита да отговори в петък, а ние трябва да се подобрим, защото не бяхме перфектни. Аз играх много зле в третата част, но след това се успокоих и се настроих просто да помогна по някакъв начин на отбора. Вкарах някои стрелби в края, стараех се в защита, но победата се дължи на отбора. Бих казал, че свършихме добра работа, но се нуждаем от още един успех” добави той. 

Самият Слукас пък обясни какво се е случило в края. „Те са много труден съперник. Като цяло играхме добра защита, но в нападение не бяхме на ниво. В края времето беше малко, но трябваше да поема отговорността и се чувствах добре. Саша ми постави добър заслон, играх един на един, стрелях и вкарах. Можеше и да пропусна, но при малкото оставащо време трябваше да опитам. Сега имаме две възможности да затворим серията, но ще бъде много трудно” каза той.