Баскетболистите на Реал Мадрид отново се измъкнаха в Белград и след 85:78 срещу Партизан доведе нещата до решаващ 5-и мач в Испания другата седмица. 

Домакините изоставаха с 14 точки през първото полувреме, но поведоха в началото на третата четвърт. Те обаче вкараха само 6 тройки от 23 стрелби отдалеч и гостите си върнаха контрола. 

Интригата все пак се запази но практика до края, като в последната минута Реал водеше само с 80:78. При нападението на Реал Ханга пропусна, след това и Хезоня, който взе борбата, но Валтер Таварес направи успешна добавка и бе фаулиран, вдигайки разликата до 5 и на практика решавайки победата. 

Резултатът в серията е 2-2, като до момента нито един от отборите не успя да спечели в своята зала. Решаващият мач №5 е в сряда. 

Същият ден Монако и Макаби също ще изиграят ключовият двубой, в който победителят ще стигне до Файнъл Фор. Израелският тим спечели мач №4 със 104:69 и доведе нещата до 2-2. Домакините се развихраха във втората и третата част, в които общият резултат бе 62:29. Победителите вкараха 13 тройки, а Монако само 3.