ЛА Лейкърс води с 3-1 победа на Голдът Стейт в полуфиналите на Западната конференция в НБА, след като резерва се превърна в неочакван герой в мач №4. 

Езерняците измъкнаха победата със 104:101, а малко използвания от пейката до момента Лони Уокър успя да се нареди до незабравимия Коби Брайънт. 

Гардът вкара всичките си 15 точки в последната четвърт, като така стана първият играч на калифорнийци, който вкарва толкова много в последния период на плейофен мач именно от Брайънт преди 26 години. 

Уокър реализира 6 от 9 стрелби от игра, като имаше толкова кошове, колкото целия тим на Уориърс за тази част – 6 от 17. Той вкара ключова стрелба от средна дистанция през Стеф Къри, за да направи 100:99 по-малко от 2 минути преди края. 

„В крайна сметка всичко опира до увереност. Прези този изстрел реализирах няколко други подобни, така че се чувствах отлично. За мнозина това може и да е труден изстрел, но не и за мен. Чувството бе наистина прекрасно“ заяви Уокър, който досега бе извън ротацията на Дарвин Хам в елиминациите. 

„Той без съмнение бе играчът на мача. Без него нямаше да бием“ призна ЛеБрон Джеймс, чийто тим все още е без загуба у дома в плейофите – 5 победи от 5 мача. Двубой №5 ще бъде в Сан Франциско, но представянето на Уокър без съмнение влезе във фолклора на организацията.