Пред погледа на треньора на Сакраменто Кингс Майк Браун, който бе в залата в Пирея, Александър Везенков наниза 15 точки, а Олимпиакос се справи с Фенербахче и след 84:72 взе серията с 3-2 победи, за да се класира за Финалната четворка на Евролигата. 

Българинът не се представи на ниво през първото полувреме, но през второто демонстрира класата си, за да може отборът му да стигне до топ 4 на турнира, където чака победителя от сблъсъка Монако – Макаби. 

Както е известно Сакраменто държи правата на Везенков за НБА и има голям шанс да го привлече през лятото, след като се очаква крилото да бъде определен и за №1 на Евролигата. 

През първата четвърт и двата отбора пропуснаха доста стрелби от добри позиции, което подчертаваше голямото напрежение. 

Нарушенията не бяха много, като периодът завърши при 20:15 за домакините, а Костас Папаниколау бе движещата сила за гръцкия тим със своите 10 точки за периода. 

До средата на втория период гостите не само наваксаха пасива си, но и поведоха с 31:29, когато Олимпиакос наниза 15 поредни точки преди два наказателни удара на Тайлър Дорси да оформят резултата на почивката от 44:33. Везенков имаше само 2 точки, но отборът му водеше. 

Разликата от около 10 точки се запази в третата четвърт, но Фенерите не се отказваха. Все пак след тройка и кош на Слукас разликата се вдигна до 62:49. Марко Гудурич с 20 точки след 3 част опитваше да държи отбора си в мача, на кош и фаул на Слукас направи разликата 65:52 преди последните 10 минути. 

В тях Олимпиакос просто нямаше как да загуби. Везенков вкара от средна дистанция за 71:56 и всичко изглеждаше ясно. Над всички за победителите бе Костас Слукас с 22 точки, 6 асистенции и КПД от 27, но и Везенков допринесе сериозно. 

След трудното първо полувреме той се подобри, за да завърши със 17 точки при 7 от 12 от игра, добави 5 борби и коефициент на полезност от 17.