Джейлън Брънсън наниза 38 точки и игра 48 минути без смяна, а Ню Йорк надви Маями със 112:103 у дома, за да намали пасива си на 2-3 победи в плейофите на НБАЯ и да доведе нещата до 6-и мач във Флорида. 

Ар Джей Барет с 26 и Джулиъс Рандъл с 24 също помогнаха сериозно за успеха на Никс в мач, в който домакините доминираха през повечето време, но трябваше да треперят до последно преди да го спечелят. 

Ню Йорк загуби първата четвърт с 14:24, но бе отличен в следващите 2 части, които взе общо със 70:50. Разликата стигна 13 в последния период преди гостите да вкарат 3 поредни тройки и да се върнат в двубоя. 

Джейлън Брънсън запази предимството на отбора си, но Джими Бътлър вкара наказателен за 101:103. Мощна добавка на резервата Айзея Хартенщайн даде предимство от 4 точки на Никс, а след това Джими Бътлър направи нарушение и Ар Джей Барет вкара и при двата си опита от благотворителната линия за аванс от 6. 

Куентин Граймс открадна топката от Джими Бътлър, секунди след като кракът му се схвана и в крайна сметка домакините спечелиха, за да останат „живи” в серията. Маями стреля само 42% от игра при 30% от тройката, докато Никс взе пак записаха 49% успеваемост, което се оказа важно за крайния триумф.