НБА ще има нов шампион, след като ЛА Лейкърс срази Голдън Стейт със 122:101 у дома и спечели полуфинала на Западната конференцията с 4-2 победи. Сега Езерняците ще се изправят срещу Денвър. 

ЛеБрон Джеймс наниза 30 точки за победителите, които стартираха сезона с баланс от 2-10, но в последните два месеца от кампанията се подобриха сериозно. 

Домакините доминираха сериозно, като дръпнаха с 27:10 в първата четвър, възползвайки се от слаба стрелба на шампионите. Уориърс все пак се окопитиха и стопиха пасива си на 5 след първия период, а във втория мачът вървеше равностойно преди Остин Рийвс да наниже тройка със сирената от центъра за 56:46 на почивката. 

В третия период Лейкърс запази контрола, като бързо отново вдигна разликата и за Голдън Стейт просто нямаше връщане назад. Стеф Къри вкара 32 точки, но бе едва 11 от 28 от игра, а Клей Томпсън бе потресаващо слаб – 3 от 19 и едва 8 точки. 

В същото време Езерняците бяха добре организирани и вкараха 52% от опитите си като отбор. Антъни Дейвис добави 17 точки и 20 борби, а Остин Рийвс и ДиАнджело Ръсел помогнаха с 23 и 19 точки. 

„Страхотно е, че изиграхме един от най-ефективните си и добри мачове от серията именно в този решаващ момент. Всичко обаче започна от силната ни защита, а и бяхме концентрирани през цялото време” заяви ЛеБрон.