От лагера на детронираните шампиони на НБА - Голдън Стейт Уориърс признаха, че през този сезон отборът не е бил достатъчно добър, за да защити титлата си. 

Войните паднаха от ЛА Лейкърс с 2-4 в полуфиналите на конференцията, като загубиха плейофна серия от отбор от Запад за първи път от 2014-а година, с което бе прекъсната серията им от 19 поредни победни серии срещу тимове от собствената конференция. 

„Мисля, че това бе максимумът, който можехме да постигнем. През целия сезон бяхме в дъното на плейофната картина и това просте не бе шампионски отбор” заяви треньорът Стив Кър, чийто тим бе елиминиран, след като за първи път след 28 поредни серии не спечели мач като гост. 

„Опитахме се да бъдем позитивни и не спряхме да се борим, но още от началото на сезона някак си оставаше усещането, че не сме достатъчно добри. Разбира се не спряхме да вярваме, но в крайна сметка това не бе достатъчно” добави Къри, който стана първият играч от Майкъл Джордън през 1998-а година, който на 35 години завършва със средно над 30 точки в плейофите при поне 5 изиграни мача. 

„Истината е, че това наистина не бе шампионски тим и през целия сезон имахме колебания. Ядрото ни обаче остава шампионско и това не означава, че трябва да правим генерални промени” изтъкна Дреймонд Грийн.