Джейсън Тейтъм избухна с 51 точки, а Бостън разби Филаделфия със 112:88, за да спечели серията с 4-3 победи и да стигне до финала на Изток в НБА, където ще срещне Маями. 

Крилото на Селтикс би неудържим още от началото, за да подобри рекорда на Стеф Къри по най-резултатно представяне в мач №7, който гардът на Голдън Стейт постави преди 2 седмици срещу Сакраменто. Джоел Ембийд и Джеймс Хардън тотално разочароваха за гостите.

Келтите се развихриха в третата четвърт, която бе и решаващата. Тейтъм пък приключи със 17 от 28 стрелба от игра, в това число 6 от 10 от тройката. Той добави 13 борби, 5 асистенции и бе просто феноменален. 

Нещата в мача изглеждаха по съвсем различен начин. Първата четвърт започна с доста пропуски и от двете страни преди Пи Джей Тъкър неочаквано да излезе на сцената за гостите. Той наниза 2 тройки, след това добави още една за общо 11 точки за периода, като Филаделфия водеше с 29:23 след първите 12 минути, в които Джейсън Тейтъм бе с 11 за Келтите.  

Във втората част домакините се върнаха в мача и след серия от 8:0 изравниха при 35:35. Имаше обаче грубо нарушение на Хардън срещу Браун за удар в лицето, както и две технически, след като стоящият на пейката Жорж Нианг дръпна за крака Браун и едва не се стигна до сбиване между баскетболистите. На почивката домакините водеха с 55:52, а Тейтъм бе с 25. 

Лидерът на Бостън бе под пара и с 2 поредни тройки в началото на третата част вдигна разликата до 10 при 65:55. След нова тройка на Тейтъм авансът на Бостън скочи до 73:58 след 18:6 за по-малко от 6 минути. След още 2 тройки Келтите вече водеха с 21, а Ембийд, Хардън и съотборниците им просто не знаеха къде се намират. Домакините спечелиха периода с 33:10 и си подпечатаха победата. 

До края Тейтъм продължи да се забавлява, а двубоят се доиграваше, като разликата в последната четвърт стигна 30 точки. Джоел Ембийд остана само с 15 точки при 5 от 18 от игра и бе изключително слаб за Сиксърс, докато Хардън вкара едва 9 точки при 3 от 11, така че лидерите на отбора тотално разочароваха. 

Джейлън Браун добави 25 точки за победителите, които отново ще играят срещу Маями на финала на конференцията, както бе и през миналата година, когато спечелиха драматично серията с 4-3.