Филаделфия 76 очаквано уволни треньора Док Ривърс след провала срещу Бостън и поредното отпадане на полуфиналите на конференцията в НБА. 

Тимът загуби решаващият 7-и мач с 88:112 след трагично второ полувреме, като не е попадал в Топ 4 на лигата от 2001-а и времената на Алън Айвърсън. 

Ривърс бе начело на тима 3 сезона и записа баланс 154-82 през редовната кампания, но за пореден път демонстрира слабостта си неговите тимове да губят важни мачове, след като не успя да вземе и двубой №6 у дома. 

„Док е един от най-успешните треньори в историята на НБА и ние сме му благодарни за всичко, което направи през тези 3 сезона. След като премислихме случилото се през последната кампания обаче, преценихме, че са нужни промени, за да се борим за титлата“ заяви генералният мениджър Дарил Моури. 

Очаква се в плановете на Филаделфия за наследник на Ривърс да влязат Майк Бъдънхолзър, Майк Ди’Антони, Сам Касел, Ник Нърс, Франк Вогъл и Монти Уилямс. 

Сиксърс пък се присъединиха към Милуоки, Финикс и Торонто, които вече освободиха треньорите след ранно отпадане в най-важната част от кампанията. Ривърс обаче загуби 10-и мач №7 в кариерата си, което наистина е твърде много.