Фантастична трета четвърт помогна на Маями да победи Бостът със 123:116 като гост и да поведе с 1-0 във финала на Изток в НБА. 

Вторият мач също е в залата на Селтикс, но Горещите спечелиха първите мачове и в сериите срещу Милуоки и Ню Йорк, за да ги елиминират, така че това е добър знак. 

До почивката всичко бе наред за Детелините, които дръпнаха с 13 малко преди края на втория период и с 12 скоро след паузата. Последва обаче страхотна серия за Маями, като разликата бързо бе заличена, а след това гостите успяха и да поведат с 12 след третия период, печелейки го с 46:25. 

В последния период Джейсън Тейтъм не взе нито един шут за Бостън, въпреки че завърши  с 30 точки. Разликата падна до 4 в края, но Джими Бътлър намери Кейлъб Мартин, който наниза тройка. Тейтъм направи два пъти крачки, а след нова тройка за Бътлър всичко бе ясно. 

Джими завърши с 35 точки, от които 20 след почивката, Бам Адебайо вкара 20, а четирима играчи от победителите по 15, като Маями освен това успя в 16 от 31 стрелби от дистанция. 

„Ние просто играем добър баскетбол. На първо място обаче оставаме единни без значение дали преминаваме през добри или лоши моменти“ заяви Бътлър, чийто тим е едва 5-ият, който печели първите мачове във всяка от 3 плейофни серии.