Александър Везенков обяви, че спечелената награда за МВП на сезона в Евролигата няма да го промени по никакъв начин. 

Българинът получи заслужения приз на специална церемония в Каунас, на която присъстваха родителите и сестра му и бе изключително горд от постигнатото. Президентът на Евролигата Деян Бодирога лично му връчи отличието в присъствието на семейството му, което бе повикано на сцената. 

„Това е огромна чест и съм много щастлив, но за мен нищо няма да се промени заради наградата. Ще продължа да бъда същия човек и ще се опитвам да се подобрявам, да работя здраво и да правя отбора си успешен, защото това е отборен спорт и ако твоят тим не е на високо ниво, ти самият няма как да бъдеш на високо ниво” заяви Везенков. 

„За мен това е мотивация да продължа да работя усърдно и да докажа, че случилото се през този сезон не е изключение и че мога да продължа да бъда на същото ниво. Надявам се, че това е само началото” добави той. 

Лидерът на Олимпиакос се наслади на забележителна кампания, като за втори пореден сезон попадна и в идеалния отбор на турнира. Той обаче знае, че през този сезон за Олимпиакос единствено първото място е от значение, а срещу Монако ще е доста трудно, тъй като монегаските спечелиха и двата мача през кампанията срещу гръцкия си съперник.