Реал Мадрид ще бъде съперник на Александър Везенков и Олимпиакос във финала на Евролигата в неделя. Кралския клуб срази големия си съперник Барселона със 78:66 след отлично второ полувреме. 

Белите играха без ключови фигури като Габриел Дек и Гершон Ябуселе, но показаха отлично отборно представяне, за да стигнат до възможност да преследват 11-и триумф в Европа. 

В първата четвърт Реал играеше добре защита, но пък Барса компенсираше с точни опити от дистанция. В края на периода имаше равенсто – 18:18, като всичките точки на каталунците бяха след изстрели от далеч и цели 6 тройки. Кралете пък разчитаха на Валтер Таварес с 10 точки и 6 борби. 

Във втората част каталунците подобриха организацията си в нападение и започнаха да вкарват по-лесно, отваряйки и малко по-голяма разлика, която стигна до 9 точки преди Серхио Юл да вкара дълга тройка секунда преди паузата и да оформи резултата на почивката от 42:36 за Барса. 

След паузата Барса поведе с 47:39, след което последва изумителна серия от 15:0 за Реал, която преобърна всичко. Белите си върнаха самочувствието, но влязоха само с 3 аванс в последния период. В него Барса изравни при 58:58 с тройка, но това бяха единствените точки за тима в първите 4 минути, в които Реал нямаше нито една. 

Серхио Родригес обаче вкара 9 точки за Реал срещу едва 2 за Барса, което вдигна разликата и след това Кралския клуб затвори мача. Ветеранът завърши с 12 точки и 5 асистенции, но голямата фигура се казваше Валтер Таварес, приключил с 20 точки, 15 борби, 4 чадъра и КПД от 39. Барса завърши с 14 тройки, но процентът падна до 36%, а и лидерът на тима Никола Миротич завърши само с 3 точки, което също бе фатално за отбора му.