Баскетболистите на Денвър са само на победа от първия финал в историята си в НБА след нова победа над ЛА Лейкърс, този път насред Лос Анджелис. 

Джамал Мъри задържа отбора си в мача, като вкара 30 от своите 37 точки през първото полувреме, а в последната четвърт Никола Йокич излезе на сцената след слабо представяне преди това. 

Жокера отбеляза 15 точки в последния период, като завърши общо с 24 и 8 асистенции, а отборът му дръпна с 3-0 преди втората си гостуване в Калифорния. В историята на НБА обаче нито един тим не е правил обрат от 0-3 в 149 случая, като само три пъти се е стигало до 7-и мач. 

Серия от 13 поредни точки в средата на последната четвърт даде контрол от 106:94 на Нъгетс, който преди това профука преднина от 14. ЛеБрон Джеймс намали пасива на 7 с тройка, но в ответната атака Йокич върна трите точки и всичко бе ясно. 

„Не мога да кажа за останалите, но аз все още вярвам. Просто сега трябва да мислим единствено как да спечелим следващия мач“ заяви ЛеБрон, завършил с 23 точки, 12 борби и 7 асистенции, но и пропуснал 8 от 19 стрелби. Антъни Дейвис бе солиден с 28 точки и 18 овладени топки, но и той се загуби в последната част, в която домакините отстъпиха с 26-35. 

„Тези момчета просто са способни на големи нещата, защото вярват, а вярата е нещо много силно“ заяви треньорът на победителите Майкъл Малоун, чийто тим стреля 50% от игра и вкара 17 тройки срещу 10 за Лейкърс.