Един от най-добрите реализатори в историята на НБА Кармело Антъни официално обяви края на кариерата си. 

През този сезон крилото бе без отбор и в крайна сметка реши, че е по-добре окончателно да спре с баскетбола. Той ще навърши 39 години след седмица. 

Той завършва като №9 при реализаторите за всички времена с 28 289 точки, като повече от него имат само Шакил О’Нийл, Уилт Чембърлейн, Дирк Новицки, Майкъл Джордън, Коби Брайънт, Карл Малоун, Карим Абдул-Джабар и ЛеБрон Джеймс. 

„Дойде време да кажа „сбогом“ … на играта, която ми даде цел и гордост. Помня времената, в които нямах нищо, освен баскетболна топка и мечти. Баскетболът обаче се превърна в изход и с гордост представях феновете и градовете, за които играех“ заяви Мело в специално видео-обръщение. 

В NCAA той помогна на Сиракуза да спечели титлата през 2003-а и през същата година влезе в НБА, избран от Денвър под №3 от Драфта. След това игра за Ню Йорк, Оклахома Сити, Хюстън, Портланд и ЛА Лейкърс, но само веднъж стигна до финал на конференцията, правейки това с Нъгетс през 2009-а. 

Като част от националния тим на САЩ Антъни на три пъти спечели злато от Олимпиадите през 2008, 2012 и 2016, като записа 31 мача на Олимпийски игри, което е рекорд. Срещу Нигерия през 2012-а вкара 37 точки, от които 10 тройки.