ЛеБрон Джеймс ще обмисли евентуално прекратяване на кариерата си, обяви самият той след приключването на сезона на ЛА Лейкърс. 

Езерняците паднаха от Денвър с 0-4 във финала на Запад, а Краля отново бе изключително солиден, въпреки че е на 38 години и записа своя 20-и сезон в Лигата. 

В края на февруари обаче той получи контузия, която го извади от игра за месец и за която мнозина лекари препоръчаха операция, която остава опция и за след края на сезона. 

ЛеБрон завърши пресконференцията си с думите: „Гледайки напред по отношение на баскетбола, ще трябва да помисля за някои неща“. 

Впоследствие той бе запитан от ESPN да изясни какво точно е искал да каже, на което отговори: „Дали искам да продължа да играя“. 
Въпрос: „За следващия сезон?“
Отговор: „Да“. 
Въпрос: „Би прекратил кариерата си?“. 
Отговор: „Трябва да помисля“. 

Той бе страхотен в мач №4 срещу Денвър с 40 точки, от които 31 да почивката, 10 борби и 9 асистенции, а  и има сигурен договор за още една година с Езерняците на стойност 46,7 милиона долара. В контракта има и негова опция, според която може да играе и през 2024-25 ако иска за 50,4 милиона. 

Джеймс не крие желанието си да играе заедно с най-големия си син - Брони преди да се откаже, така че думите му сега са доста объркващи. По време на елиминациите обаче, на няколко пъти изглеждаше силно изтощен и уморен.