Баскетболистите на Бостън 4 пъти бяха пред елиминация в плейофите през този сезон, но все още са живи. 

Тази нощ Келтите стартираха отлично и не оставиха шансове на Маями, печелейки със 110:97 у дома и намалявайки изоставането си в серията на 2-3. Сега обаче двата тима се завръщат във Флорида за мач №6. 

Детелините стартираха ударно, като дръпнаха с 35:20 още след първата четвърт, а след това запазиха контрола и в нито един момент не бяха застрашени. В края на третата част разликата стигна 23. 

Дерик Уайт наниза 24 точки, от които 6 тройки, Маркъс Смарт добави 23, а лидерите Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун вкараха по 21 и този отличен баланс запазва шансовете Бостън да стане първият тим в историята, наваксал пасив от 0-3. 

„Когато знаем, че сме притиснати, просто оставаме единни и повишаваме нивото на представянето си, за да имаме шанс“ заяви треньорът на Селтикс Джо Мазула. Лидерът на Маями Джими Бътлър бе ограничен до 14 точки, но запази спокойствие. 

„Ние ще продължим да бъдем позитивни, защото знаем, че можем да ги победим и ще спечелим серията. Сега трябва да приключим всичко у дома“ коментира Бътлър, чийто тим направи 16 грешки и въпреки че стреля 51% от игра реализира само 9 тройки срещу 16 за съперника.