Денвър има скрито предимство, което изобщо не трябва да бъде пренебрегвано. Това коментира ESPN в навечерието на финалната серия в НБА. 

Тази нощ (в петък от 03:30 сутринта българско време) Нъгетс ще приемат Маями в мач №1 от серията, в която тимът е считан за много сериозен фаворит. 

Високата надморска височина от 1608 метра обаче, също помага сериозно на Никола Йокич и компания, които са свикнали да играят при подобни условия, докато съперниците им не. Това също може да обясни защо през редовния сезон тимът загуби само 7 пъти у дома и нито веднъж в плейофите. 

„Да, наистина е така. Тук се изморяваш много по-бързо” заяви ЛеБрон Джеймс след загубата на ЛА Лейкърс в мач №1 от финала на Запад. 

В Маями също нямат добри резултати напоследък в Колорадо, губейки 9 от последните 10 мача срещу Денвър, в това число последните 6. Джими Бътлър и съотборниците му обаче вече на няколко пъти показаха, ме изобщо не са за отписване, така че едва ли ще се стреснат. 

„Определено ти трябва седмица или две, за да свикнеш с условията в Денвър” коментира крилото Аарън Гордън, който се очаква да пази Бътлър.