Балкан отново е шампион на България по баскетбол. Тимът от Ботевград спечели като гост срещу Черноморец с 83:75 и така затвори серията с 3-0. 

Титлата е втора поредна за Балкан, трета от 2019-а година насам и общо 7-а в историята на клуба. 

Успехът в „Арена Бургас“ не дойде лесно, след като домакините се бориха здраво и показаха доста по-добра игра в сравнение с начина, по който изглеждаха в първите два мача като гости. 

Първото полувреме бе много оспорвано с честа смяна на водачеството и предимство за Балкан от точка при 44:43. Силен старт на третата част обаче, помогна на домакините да се откъснат с 61:49 в средата на периода. 

Ботевградчани обаче не се пречупиха. Те стопиха пасива си само до 3 точки на старта на последния период, а в неговото начало направиха още една силна серия, за да се откъснат в резултата и в крайна сметка да затворят мача. 

Христо Захариев и Денг Адел вкараха по 18 точки за победителите, а центърът Мануел Суарес, който бе избран за МВП на финалите, добави 13 и 11 борби. Джордън Тъкър с 26 точки и Георги Боянов с 24 водеха Черноморец, но тимът бе предаден от стрелбата си отдалеч, като вкара едва 6 тройки от 28 опита или едва 21,4% успеваемост.