Баскетболистите на Маями обещаха да се подобрят след загубата си от Денвър на старта на финалната серия в НБА. 

Горещите поставиха и отрицателен рекорд по най-малко изпълнени наказателни удари в плейофен двубой, след като стреляха едва два пъти от линията и това също помогна на Нъгетс да спечелят  сравнително лесно със 104:93. 

„Стреляхме твърде много стрелби с отскок, което се отнася най-вече за мен и не ги атакувахме достатъчно. Вярно е, че повечето ни позиции бяха добре, но определено трябваше да търсим повече поднасяния и да бъдем агресивни на пробив, което ще направим в следващия мач“ заяви Джими Бътлър, вкарал само 13 точки. 

„Истината е, че със своята физика те се справиха много добре в защита и ни държаха далеч от правоъгълника, като добавяха и трети защитник, което ни затрудняваше. Ние сме отбор, който зависи от пробивите си към ринга и когато тях ги няма, трябва да намерим друг начин да се справим, но стрелбата не ни вървеше“ изтъкна треньорът Ерик Сполстра. 

В същото време Никола Йокич бе доволен и спокоен след нов трипъл-дабъл с 27 точки и то след като стреля едва 3 пъти от игра през първото полувреме. 

„Просто не насилвах нищо. Някои от момчетата бяха в добър ритъм, така че се справихме добре, а аз взимах това, което ми дава мача“ заяви Жокера, който обаче вкара 12 от своите точки в последната четвърт, когато Маями най-после заигра по-добре. 

„Това е най-шантавото нещо при него. Той може да има огромно влияние и след като е стрелял само 3 пъти за полувреме. Просто винаги взима правилните решения“ заяви Майкъл Портър. Мач №2 е в понеделник сутринта от 03:00 часа българско време.