На този тим на Маями Хийт просто не му пука за нищо. Това каза лидерът Джими Бътлър, след като Горещите изравниха във финала на НБА, печелейки със 111:108 срещу Денвър като гости. 

Отборът бе считан за сериозен аутсайдер срещу Милуоки и Бостън, но елиминира и двата тима, за да стигне до битката за титлата, а сега отмъкна и домакинското предимство на Нъгетс. 

„В нашия тим просто на никого не му пука за това какво мислят другите. Фокусирани сме върху това, което правим добре и как играем. Така е през целия сезон и това е нещо, което ни помага, защото сме устойчиви“ заяви Бътлър, след като Маями губеше с 15 точки във втората част, но спечели. 

„През цялата кампания пречинахме през много трудности, но се справихме без да търсим извинения и оправдания заради контузии или нещо друго. Изиграхме 57 близки мача и всичко това ни направи по-твърди и упорити. Всички тези тежки моменти ни калиха и ни дават сили сега“ отчете треньорът Ерик Сполстра. 

„Това просто е част от нашата ДНК. Всеки в този отбор в даден момент е имал проблеми, бил е паднал, но е успял да се изправи. Натрупахме опит в оспорваните мачове и когато всичко се решава в края, просто сме странно спокойни и уверени“ каза Гейб Винсънт, който вкара 23 точки при успеха в Денвър. 

Мач №3 е в четвъртък сутринта българско време, като Маями има 6 победи и 2 загуби у дома в плейофите, докато Нъгетс са с баланс 4-3 при своите гостувания в елиминациите.