Един от най-добрите гардове в НБА – Кайри Ървинг, иска отново да играе с ЛеБрон Джеймс, но в Далас Маверикс, твърди „Блийчър Рипорт”. 

Двамата изведоха Кливланд до титлата през 2016-а след знаменития обрат срещу Голдън Стейт и сега силно се говореше, че могат да се съберат отново в ЛА Лейкърс. 

Кайри е свободен агент като мнозина очакват, че няма да подпише нов договор с тексасци, където доста сериозно се провали, след като заедно с Лука Дончич не успяха да класират отбора за плейофите. 

Според последните информации обаче, Езерняците не се интересуват от Ървинг, който пък от своя страна е готов да остане в Далас и дори е поискал от ръководството да пробва варианти за привличането на Краля. 

След отпадането на Лейкърс от Денвър от плейофите Джеймс намекна, че оставането в НБА не е сигурно, но има информации, че тогава изказването му е било повече плод на емоции и че той ще остане в Лигата със сигурност. 

Проблемът е, че чисто финансово Маверикс трудно ще имат в състава си трима играчи с максимални договори, тъй като финансовите правила са доста стриктни, така че подобен трансфер е малко вероятен.