Александър Везенков получи може би сериозна контузия в глезена, а Олимпиакос загуби с 65:67 от Панатинайкос във втория мач от финалната серия в Гърция. При 1-1 червено-белите ще бъдат домакини в следващия сблъсък. 

Българинът пострада в третата четвърт и трябваше да напусне с помощта на хора от отбора, като определено не можеше да постави тежест върху наранения крак, което е доста притеснително. Той остана само с 6 точки и 4 борби в мача, като бе 3 от 6 от игра, но не бе агресивен в нападение. 

Иначе мачът мина през много приливи и отливи за двата отбора. Домакините започнаха силно и след серия от 10:0 поведоха с 15:4 в средата на първата четвърт. Шампионите опитаха да се върнат в двубоя, но Детелините вкараха последните 8 точки в края на периода и водеха с 25:13 след него. 

Олимпиакос обаче се стегна във втория период и след като вкара първите 12 точки в него, изравни при 25:25. Червено-белите спечелиха периода с 22:8, за да водят на полувремето с 35:33. 

В третата част мачът остана равностоен, като Пао изостана със 7 в началото, но бързо навакса пасива и влезе в последната част с предимство от 51:50. Драмата настъпи в края, когато Матеуш Понитка реализира ключовите 3 точки за ПАО, а при последната възможност Шакил Маккисик се забави твърде много, пропусна при стрелбата отдалеч от Олимпиакос загуби.