Собствениците на Олимпиакос - братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос, са готови на всичко, за да задържат трите звезди на баскетболния тим Александър Везенков, Костас Слукас и Костас Папаниколау и през следващия сезон. Това твърди специализираното издание Юрохупс.

В четвъртък вечерта Олимпиакос спечели титлата в гръцкото първенство след 3:1 успеха над големия съперник Панатинайкос, а феновете на "червено-белите" се събраха Двореца на мира и приятелството в Пирея, за да посрещнат любимците си.

Привържениците не спряха да скандират името на българина Александър Везенков и го помолиха да остане в отбора вечно. Везенков вероятно ще напусне Олимпиакос това лято, тъй като се спекулира, че има конкретна оферта от Сакраменто Кингс от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. В същото време капитанът Папаниколау и Слукас - един от най-успешните играчи в историята на клуба, са вече свободни агенти.

"Днес ще празнуваме. Не искам да се тревожа за нищо сега, нито утре. Но е ясно, че и Везенков, и Слукас принадлежат на Олимпиакос. Те трябва да останат в Олимпиакос. Искаме те да бъдат тук с нас и ще направим всичко по този въпрос", каза Йоргос Ангелопулос пред медиите в Гърция.

"Нека не забравяме и Костас Папаниколау. Той е нашият капитан. Но докато ние двамата сме тук заедно, нищо не ни тревожи", добави Панайотис Ангелопулос.

Везенков има действащ договор с Олимпиакос, който му носи по 1,5 милиона евро на сезон, но според Юрохупс е възможно той да получи предложение за нов такъв с подобрени финансови параметри, за да бъде осуетено отиването му в САЩ.

В същото време медиите в Западна Европа съобщиха, че в Олимпиакос ще се завърне сръбският център Никола Милутинов. Той се е разбрал с братята Ангелопулос за двугодишен договор с опция за още една, който да му носи по 1,5 милиона евро на сезон.

Милутинов игра в Пирея между 2015 и 2020 година, а през последните три сезона бе част от руския ЦСКА Москва.