Барселона поведе с 2-0 победи в битката за баскетболната корона на Испания след драматичен успех над Реал Мадрид с 86:85 у дома. Сега серията се мести в столицата, но каталунците вече са само на един триумф от титлата. 

Двубоят бе много оспорван и се реши в самия край, като радостта все пак бе за домакините, които направиха 4 грешки по-малко от опонента и това сякаш раздели двата отбора. 

Реал имаше шансове в края. 30 секунди преди края Кралете водеха с 83:82 и имаха топката. Серхио Юл пропусна отдалеч, но Валтер взе борбата и бе фаулиран. Центърът обаче пропусна и двата си опита, а Никола Миротич, стигна до топката и бе фаулиран от Хезоня. 

Той вкара и двата си опита от линията, след което обаче Юл спечели нарушение и върна преднината на отбора си 16 секунди преди края. 6 секунди до сирената Лапровитола изработи 5-ия фал на Таварес и също не сбърка при при двата си опита. Юл пропусна със сирената и победата остана за Барса. 

Миротич, който ще си тръгне от тима след края на сезона, поведе победителите с 25 точки, а Ян Весели добави 18. За Реал Хезоня наниза 18, но голямото разочарование бе Джанан Муса – едва 2 точки и 1 от 7 при стрелбата от игра.